You are currently viewing Agil coach og Scrum Master, dyrk din nysgerrighed

Agil coach og Scrum Master, dyrk din nysgerrighed

Dette er en betragtning ud fra mine erfaringer som Agil coach og Scrum Master.

Jeg er helt med på, at teams gennemgår forskellige faser som et team, forming, storming, norming og performing.

Det er meget spændende, at ikke 2 mennesker er ens og jeg har altid følt, at jeg var meget rummelig. Men på et tidspunkt havde jeg fået nok af et team medlem, som altid gjorde nærmest modsat af hvad jeg, som agil coach, formidlede.

Jeg gav udtryk for min frustration i mit eget team af coaches i LACE og sagde, at nu måtte det team medlem ud af teamet. Det var så her en af mine gode kollegaer sagde følgende ”Michael, alle går på arbejde og gør deres bedste, og du har ikke stillet de rigtige spørgsmål til vedkommende om adfærden”. Den tænkte jeg lidt over og jeg må indrømme, at det har gjort en meget stor forskel for mig i mit daglige virke som Agil coach.

At alle går på arbejde og gør deres bedste og med de bedste hensigter, er jeg helt indforstået med nu, og det har gjort, at jeg sjældent bliver frustreret, men meget nysgerrig for at vide mere om hensigter og adfærd.

Nysgerrigheden fylder meget i mit arbejdsliv i dag, og nysgerrig har også gjort mig til en bedre agil coach. Jeg er mere åben over for alle synspunkter og holdninger, og er blevet bedre til at lytte og holde mig neutral.  Frustration får sjældent lov til at ”forstyrre” mig mere.

Mit budskab er ”Dyrk din nysgerrighed og du bliver en bedre Agil coach og Scrum Master.

Skriv et svar