Rammeværkerne vinder indpas

Der ses en forventet stigning i udbredelsen af standard skalerede agile modeller på bekostning af egenudviklede. SAFe er fortsat det foretrukne valg

Det er naturligt først at prøve kræfter med agile arbejdsmetoder i det små, før man går all inMen en del danske organisationer orienterer sig efterhånden efter anerkendte rammeværker frem for selvgjorte løsninger. Det viser Peak Consulting Groups netop udkomne temperaturmåling af udviklingen inden for det agile område. 

Det kan der være meget ræson i. Når antallet af teams vokser, er der brug for skalering, og her er der meget at hente ved at følge anvisningerne i velafprøvede agile rammeværker. Selvfølgelig vil man altid i et vist omfang tilpasse standardanbefalingerne til egen organisation. Men samtidigt skal man have indsigten til at vide, hvad man kan udelade, og hvad man helst ikke skal springe over. Det kan være lidt at en øvelse – især fordi de mest nødvendige arbejdsgange, somme tider også er de sværeste. 

Undersøgelsen viser for øvrigt, at SAFe er den mest udbredte ramme blandt de adspurgte. Hvordan står det til i din organisation? Har I formået at skalere? Og har du erfaring med, hvad man helst ikke skal springe over? 

Skriv et svar