Design Thinking og agil udvikling

Jeg har været så heldig at være til webinar i dag, organiseret af The Kitchen AU. Seminaret omhandlede Design Thinking. Så hvad kan jeg som agil coach og Product Owner indenfor IT tage med fra Design Thinking værktøjskassen?

Imødekomme kundernes behov

Som Product Owner og agil coach er det altid vigtigt at huske, at formålet med ens arbejde er at imødekomme kundernes behov.

Fail often and early. Test early with customer

Fail often and early. Test early with customer. Det er alfa og omega at få afprøvet en tese så tidligt som muligt i et forløb. Afprøvning betyder ikke, at man skal have et fuldt defineret funktionelt produkt. Mock up tegninger og mock up programmer er brugbare og gode til at få tidlig brugerfeedback. Man opnår derved, at udvikle et produkt brugerne ønsker og vil ibrugtage. Jeg kan ikke lade være med at tænke på Spotify Product Development, der benytter Fail fast –> learn fast –> Improve fast og Lean Startup der benytter Ideas –> Build –> Measure –> Learn. Disse metoder lægger også meget vægt på tidlig og ofte validering fra brugerne.

Think aloud test

Think aloud test. Tænke højt test er i den grad brugbart ved produktudvikling. At lade brugerne benytte ens produkt, imens brugerne tænker højt. Man behøver ikke noget udstyr til denne test. Man kan bare tage gode noter, imens brugerne tænker højt. Metoder er yderst effektive til at identificere problemer i et produkts design. Man vil ved testen få god indsigt i, hvordan brugerne interagerer med produktet.

Gamification

Gamification. Min darling. At inddrage elementer og mekanismer fra spil til at beskrive den digitale brugeroplevelse. Det kan gøres ved at belønne ønsket brugeradfærd. Teknikker som point, præstationer og highscorelister kan være med til at give en mere spændende brugeroplevelse. Alting er bare meget mere sjovt, når man leger.

De ovennævnte metoder har alle fællesnævneren, at optimere processen, så man får størst mulig kundeværdi. En tilfreds kunde er en god forretning. Det er altid interessant at lære noget nyt, men samtidig også at få bekræftet, at jeg bruger de rigtige værktøjer i mit daglige arbejde, når jeg skal udvikle og gennemføre processer.

https://events.au.dk/designthinkingf20

Skriv et svar