En agil transformation skal komme fra topledelsen

En agil transformation skal komme fra topledelsen

Når en virksomhed vælger at igangsætte en agil transformation, så er det vigtigt, at der er fuld opbakning og commitment fra den øverste ledelse. Det er ikke nok, at it-chefen har besluttet, at nu skal der agil organisering og agile arbejdsmetoder til for at skabe bedre resultater, blive mere effektive og få en højere arbejdsglæde.

Det er uhyre vigtigt, at det er en fælles beslutning, som alle i ledergruppen har sagt ja til, og som de understøtter via prioritering og italesættelse i deres egne enheder.

Hvis ikke ledelsen er enige om, at den agile transformation er vejen frem for virksomheden, og hvis ikke bakkes op af alle i ledergruppen, så vil det forsinke og forringe udbyttet af transformationen.

Der vil i stedet blive brugt for meget tid på at overbevise forretningen og andre samarbejdspartnere om værdien af at stille op med Product Owners, og få disse personer til at investere den nødvendige tid i opgaven som Product Owner og ansvarlig for backloggen og prioriteringen af denne.

Dog kan man være så heldig, at de personer som blive valgt til at udfylde Product Owner rollen ser så meget værdi i arbejdet og finder så meget motivation i rollen, opgaverne og ikke mindst samarbejdet med Scrum Master og teamet, at vedkommende selv formår at øge den tid, som investeres i opgaven. Og på den lange bane vil man så få overbevist forretningsledelsen om, hvor stor en værdi den agile arbejdsform giver forretningen og hele virksomheden.

Men uden en fælles opbakning fra hele ledergruppen, så giver man sig selv og sine medarbejdere svære betingelser i den agile transformation.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Mads Hjortkjær

    Enig… Og… Hvor ville det være dejligt hvis vi kunne stoppe med at se en agil transformation som en mål i sig selv… Det er vel altid blot et middel til at løse nogle af de udfordringer der er i organisationen, eller dem man forventer måtte komme fremadrettet…

Skriv et svar